taktvätt

Taktvätt tvättar rent efter Spider-Pig

Taktvätt tvättar rent efter Spider-Pig

En klassisk scen, och kanske den mest populära, i The Simpsons-filmen är den när Homer Simpson tagit hem en gris och låter den promenera i taket likt Spindelmannen. Fast som gris. Till tonerna av Homer som sjunger om en “Spider-Pig”. I samma scen plågas Homers fru Marge av att behöva städa upp i hela huset efter spåren grisen lämnar efter sig. Till och med i taket.  

Nu är det trots allt så att du inte behöver anstränga dig som Marge Simpson för att tvätta taket. Och inte heller i samma omfattning. De flesta har antagligen inte problemet att de behöva städa upp efter sin makes husdjur. 

Det innebär förstås inte att taket inte kan bli skitigt. Även om man inte har en “Spider-Pig” i huset. Taket kan bli smutsigt av många andra anledningar. Det kan till exempel bli smutsigt av sot från brasan eller matlagning. Hundar och barn som skakar av sig efter smutsiga och leriga lekdagar, där smutsen fastnar i taket. Ingen vacker syn för någon. 

 

Förebyggande arbete

Samtidigt måste någon faktiskt ta hand om smutsen. Den kan ju inte gärna bara sitta kvar. Det kommer slita på taket och sänka värdet på hela fastigheten. Men ska du verkligen ställa dig på en stege, skura taket och känna dropparna av skurmedlet droppa lodrätt på dig i ansiktet medan du utför slitgörat? 

Det kommer såklart inte på fråga. Det måste finnas någon annan som kan göra det jobbet åt en. Så är det naturligtvis. Det finns alltid någon som kan göra det du inte vill. Även när det gäller taktvätt. Orkar du läsa ända ned till sista raden kommer du få ett ypperligt exempel på vem du skulle kunna vända dig till. Men kom ihåg att det mesta kan du förebygga. Ta framför allt inte hem en Spider-Pig. Här är taktvättarna, som utlovat: https://hustvattarna.se/taktvatt/