batterier till verktyg

Ta tillbaka din superkraft!

Ta tillbaka din superkraft!

De flesta av oss hyser nog någon sorts beundran inför folk som är riktigt händiga. I dagens samhälle, när vi inte längre riktigt har någon koll på hur man gör något annat än att handla prylar, ter sig praktiska skills lite som en superkraft.

Det är lite lustigt egentligen att alla tekniska framsteg på något sätt har tagit oss tillbaka i tiden och gjort många av oss primitiva igen. När livet är bekvämt bryr sig inte någon om att lära sig saker längre. För vad behöver man egentligen kunna när allt kan beställas hem? Såväl tjänster som produkter.

Nu är det dags att slå ett slag för att faktiskt börja återerövra den praktiska världen igen. Ett nytt decennium är ett perfekt tillfälle för en nystart. Så damma av dina gamla batteri verktyg och kolla upp lite instruktionsfilmer på tuben för att lära dig grunderna.

Det är förvånande hur mycket som finns därute, som någon har spelat in och lagt upp för andra att ta del av. 
Det är lika förvånande hur fint det känns inuti en själv när man väl faktiskt har varit händig i sitt hem och bara satt upp en enkel tavla. Det är något i den tillfredsställelsen som infinner sig som känns nästan primat välgörande. Lite som att man har kommit hem till sin stam efter en lyckad jakt. Även fast man kanske bara har satt upp familjefotot.

Det fina är ju att ju mer man gör sådana här saker desto mer lär man sig. Både självförtroendet och kunskapen ökar och snart kanske du utforskar nya området inom till exempel träarbete. Ett intresse för att tälja växer till ett intresse för snickeri.
En dag står du där med sågen i handen och håller på att bygga ihop ett bord.

Det är som sagt en mäktig känsla och den resan mot den börjar nu.