mikrofon

När musiken hänger på håret

När musiken hänger på håret

Vad var det som fick dig att börja spela musik? Eller ta tag i en mikrofon och sjunga som om livet hängde på det?

Ofta handlar det om att man inte har något val. Att man känner ”This is it! Gör jag inte detta, varför gör jag då något överhuvudtaget?”

Ta till exempel Metallicas sångare James Hetfield. En gång i sin ungdom hamnade han i valet mellan idrott och musik.
Eller rättare sagt hamnade han i valet mellan att klippa sitt långa hår eller inte.
Hans tränare i amerikansk fotboll lät meddela att det inte gick för sig att ha en lång frippa när man skulle ut på planen. För Hetfield fanns det inga tveksamheter: Håret, och musiken, gick först.
Kanske gick den amerikanska fotbollsvärlden miste om en potentiell legendar där och då. Å andra sidan så är musikvärlden glad över att han valde sin frisyr framför fotbollen.

Kanske står du själv inför ett vägval rörande vad du ska satsa på. Kanske hänger inte ditt beslut på håret, som för James Hetfield. 
Att få feedback och tips från andra är alltid bra. Kanske framför allt om du är ung och det är svårt att navigera mellan livets många val. Visst är musikvärlden tuff, men det finns gott om exempel på folk som har kämpat sig fram till den absoluta toppen.

Självklart är det praktiskt med nätforum. Där kan man inte bara utbyta idéer, tips och bandrekommendationer, utan även köpa och sälja sina instrument och grejer. Men i all ära så är det något speciellt med att komma in i en musikaffär. Att få fysiskt träffa och prata med folk som inte bara är försäljare, utan också musiker.
Därför är det så bra med med butiker som DanGuitar. Här har personalen en djup kunskap kring instrument och utrustning – för att de själva spelar på och använder prylarna.