stjärnkikare

Musik under stjärnhimlen

Musik under stjärnhimlen

Visst är det så att stjärnorna syns bättre på vintern, när natten är djupare och längre. Fördelen med sommaren är dock att det är varmt. Även om nätterna är ljusare och kortare, framför allt här upp i vår kära nord, så är det ändå skönt att inte behöver vara så påpälsad för att till exempel spana upp mot stjärnorna.
Det känns rent utsagt som en befrielse när man kan lämna vantar, mössa och dunjacka hemma.

Nu kan man istället passa på att ta det lugnt utan att huttra, och till exempel ta med sig en stjärnkikare från Kikkertland på en nattlig utflykt. För visst är det något magiskt med att stirra upp mot syn i sommaren? Att blicka ut mot så avlägset ljus samtidigt som naturen omkring står i full blom och omger en med en orkester av syrsor och vingslag i natten.

Just musik och att sikta på stjärnorna hänger samman som hand i handsken. Egentligen är det förvånande att fler inte tar med sig ett instrument tillsammans med stjärnkikaren. Tänk på potentialen till inspiration som finns ovanför våra blickar och huvuden. Natten är ju samtidigt en tid på dygnet då många som är kreative känner inspirationen flöda i sitt skapande.
Oavsett om det är musik, målning, författarskap eller någon annan form av skapande så är den mörka delen av dygnet en stor musa.

Tänk då vad en närmare titt på himlakropparna kan göra för att få de skapande safter att flöda genom våra kroppar. Kanske stod David Bowie och tittade genom en stjärnkikare när han skrev ”Space oddity” eller ”Starman”? 

Skämt åsido så är det ändå ett tips att ta med gitarren, eller något annat instrument, nästa gång du går på stjärnspaning.
Är det så att du inte redan äger en stjärnkikare som finns det gott om dem på Kikkertland. Personalen kan såklart ge dig vägledning i vad du ska tänka på inför ditt köp.