golv

Lägga golv på rätt sätt

Lägga golv på rätt sätt

Det är fullt möjligt att lägga golv själv utan att vara expert och utbildad. Det krävs bara lite research och se till att ha allt man behöver på plats när man väl ska dra igång. Det finns såklart golv som är svårare och då är det bättre att anlita ett proffs. Klinkers och kakel kan vara en lite stor utmaning. Bor man i Stockholm kan det vara bra att anlita någon som kan behandling av golv i Stockholm. Det lättaste är nog att lägga klickgolv och få ett bra resultat.

 

Börja rätt

Rätt underarbete och planera är bland det viktigaste. När du väl lagt en matta och tagit bort alla lister är det dags för att lägga golvet. När det kommer till laminatgolv så ska du såga underifrån. Då får du inga flisor på den övre delen av golvplankorna. Det gäller såväl laminat som linoleumgolv. Har du rör så ska du mäta ut dem och du kan använda skarvdelar som du sågar ett halvt hål i. Då kan du passa in dem lättare. När du lägger ett flytande golv ska du ha luft kvar vid kanterna och du använder med fördel kilar till under golvet.

 

 

Var rädd om plankorna

För att få ett snyggt och jämnt golv så ska du acklimatisera plankorna. Det gör du genom att lägga dem i samma temperatur som golvet annars kan plankorna slå sig. Innan du lägger golvet ska du mäta ut plankorna och de ska ligga omlott. Det är viktigt för ett bra resultat. Det är också viktigt att ha ett bra golvjärn med rejäl tyngd. Se till att de bitar som ska ligga längst in inte är för korta. Det är såklart tidssparande att ta hjälpt av hantverkare och resultatet blir ofta bättre. Samtidigt går det att spara sköna slantar om man gör jobbet själv.