Fönsterputs

Konsten att tvätta ett fönster

Konsten att tvätta ett fönster

Hur många har tvättat fönster och misslyckats? Att tvätta fönstren och dessutom få dem skinande rena utan flammiga fält och störande ränder är en stor konst. Det kräver inte bara övning och tålamod att få fönsterrutor rena. Rätt utrustning för att putsa fönstren är också av vikt. Och då kanske du tänker fönsterputsmedel av fint märke. Men en del proffs rekommenderar hink med varmt vatten och vanligt diskmedel. Detta för att slippa en hinna på rutan som ger ett flammigt intryck. 

 

Tänk på miljön utanför fönstret

Ett alternativ så gott som något är förstås att låta proffsen göra jobbet. Ett fönsterputsföretag tar sig gladeligen an kontor, butiker, glasfasader, villor, radhus och lägenheter. Och du, tänk på miljön. Det gör även många företag i dag. Så satsa på en firma med miljövänlig fönsterputs i Göteborg. Eventuell negativ miljöpåverkan minimeras när de kemiska produkterna som används är miljömärkta. En skinande blank ruta är liksom extra fin när någon putsat den med omtanke om såväl slutresultatet som miljön.

 

 

Gör det själv, eller inte

Om du fortfarande är intresserad av att putsa dina rutor själv, rekommenderas en skrapa av god kvalitet. Den ska vara avsedd för fönsterputs för bästa resultat. Och kom ihåg att gummit i skrapan klarar sig bättre tills nästa gång om du lägger den i en påse. När det är dags för att torka av rutorna, kom ihåg att använda något som inte luddar. Hushållspapper är nej nej, men en gammal luddfri handduk eller en mikrofiberduk är bra. Detta gäller även andra glasytor och speglar. I vissa fall finns förstås inget annat alternativ än att anlita hjälp. Bara professionella fönsterputsare bör gå upp på höga höjder, till exempel. De har rätt utrustning och erfarenhet för detta. Stora rutor kan förstås även det vara en utmaning att få rena, liksom väldigt många sådana. Eller små, med mycket spröjs. Det finns många anledningar att anlita proffs.