kontorsstädning

Kom till ett rent och städat kontor

Kom till ett rent och städat kontor

Ordning skapar mer ordning och vice versa. En fräsch och städad arbetsmiljö är den bästa platsen för ett effektivt och organiserat arbete. Att komma till kontoret på morgonen, och hitta allting på sin plats och mötas av en doft som skriker “rent”, är den bästa motivationen till en ny arbetsdag. Många städföretag erbjuder bestämda standardpaket för kontorsstädning i Stockholm. Men ibland behöver man en mer flexibel städning, som kanske fungerar bättre för just det kontoret och alla som jobbar där. Om du söker något mer anpassat för just ditt kontor kan du anlita Stockholms Allstäd AB, som erbjuder skräddarsydda städlösningar åt alla sina kunder.

 

Vikten av regelbunden kontorsstädning

Kontorsstädning brukar ofta genomföras dagligen, åtminstone under veckodagarna, och är speciellt viktig under vintertiden då slask, grus och salt gärna smyger sig in från gatan. Under den varmare årsperioden kanske det inte behövs städas lika ofta eller lika djupt. Detta beror så klart helt på kontorets verksamhet. Som till exempel hur mycket personal som är kvar på kontoret under sommaren, vad som görs och därmed hur mycket som smutsas ner och stökas till. Därefter kan man bestämma hur ofta och vilka delar av kontoret som behöver regelbunden städning under sommaren. Det är viktigt att hålla skrivbord och allmänna utrymmen desinficerade. En konstant och anpassad städning kommer också att hindra spridningen av bakterier och sjukdomar, för en säkrare arbetsmiljö.

 

 

Städning och diskretion

Vissa företag hanterar känslig information, och är då extra försiktiga när det kommer till vilket städbolag de anlitar. Ett professionellt städföretag bör kunna försäkra sina kunder om att städpersonalen inte kommer att ta del av personlig eller konfidentiell information som kan ligga framme på papper och dataskärmar. Ibland kan man då be städföretaget skriva under ett sekretessavtal, som försäkrar att ingenting som hörs eller ses på kontoret kommer att läckas av städpersonalen.