hundleksaker

Hundleksaker för glada pälsdjur

Hundleksaker för glada pälsdjur

Alla hundar gillar att leka men alla leker inte på samma sätt. Vissa raser är avlade för att jaga medan andra är avlade att vara soffpotatisar. Detta brukar avspegla sig en del i hur de leker och hur intresserade de är av vissa lekar. Ålder spelar också in – en valp leker nästan jämt.

Många av oss hundägare tycker det är roligt att handla leksaker till våra vovvar. När man hittar den där hundleksaken som passar just ens egen hunds sätt och kynne kan man roa hunden i många timmar. Ibland har man istället otur och leksaken får bara en ointresserad blick.

 

Anpassa leksakerna till din hund

Om man har mer än en hund eller om det handlar om lek med kompisar man träffar ute så behöver man sällan bekymra sig. Hundar i hushållet verkar ofta uppskatta alla sorters leksaker – bara man lyckas få tag i den före kompisen. 

Träffas man under promenaden och det finns möjlighet att släppa hundarna gäller något liknande. Hundarna motionerar sig själva på ett sätt man aldrig kan åstadkomma som ägare, hur engagerad man än är. Springstund med lekkompis är mycket roligt och mycket utmattande. Efter det brukar Fido behöva sova någon timme.

 

Vad är en rolig hundleksak?

Den allra bästa hundleksaken brukar vara den som även engagerar hjärncellerna. Ge din hund ett inte alltför svårt problem att lösa under lekfulla former och den kommer att älska det. De allra flesta hundar uppskattar också den enkla men populära leken kast med liten boll, pinne. eller valfri leksak i rätt storlek. För sådant är också viktigt, lagom stora och tunga hundleksaker.

Vissa leksaker fungerar utomhus, som bollar och andra leksaker som kan kastas och hämtas. Inomhus fungerar det att gömma leksaker som hunden får hitta. När din hund får använda både kropp och knopp och leka med dig är den som gladast.