konsult

Hjälp vid brytpunkten

Hjälp vid brytpunkten

Det är många saker som står på sin ända i samhället idag. Ibland kan det kännas som om att saker som vi har tagit för givet att de alltid ska finnas där och fungera, helt enkelt inte gör det längre.

Mångt och mycket känns det som om att vi står på en tröskel till något nytt. En sorts brytpunkt mellan det som har varit och det som komma skall. Det är lätt att mista perspektiv på att just detta ofta har varit fallet i historien.
Föreställ er när tryckpressen uppfanns, eller motorn, för att inte tala om hela it-revolutionen. 
Samtliga händelser har i det långa loppet vart fantastiska för oss människor, och skapat nya möjligheter till utveckling. Dock så glömmer vi som sagt gärna bort att dessa förändringar också kan skapa försämringar. I varje fall i det korta loppet.

Jämför gärna med när vi som bebisar lär oss att gå. Det finns en period där vi ramlar, slår oss och snubblar. Tänk om vi som bebisar under denna period tänkte ”Nej, nu får det vara nog. Det är kanske långsammare att krypa än att gå, men man kan i varje fall ta sig fram på alla fyra utan att det gör ont.”

Som tur är så får vi som bebisar stöd av våra närstående för att lära oss gå.
Likadant är det inom vården idag. När det av olika anledningar inte finns personal som räcker till så är det bra att en bemanningssjuksköterska kan rycka in och täcka upp. Den kunniga personalen från Te Crea Care ser till att vardagen rullar på inom vård och omsorg, även när det råder brist på fast personal.

I det långa loppet så kommer förstås den här brytpunkten som vi befinner oss i att leda till något nytt, och bättre. Även om det kan kännas tufft just nu.