bygga padelbana

Har du planer på att bygga en padelbana?

Har du planer på att bygga en padelbana?

Padel har blivit populärt och en av orsakerna är att det är en racketsport som är väldigt lätt att komma igång med om du är nybörjare. Om man jämför padel med tennis som är en liknande sport så finns det vissa skillnader. Ett exempel är att padel inte kräver lika mycket kraft och fart som tennis. Du kanske själv är en hängiven padelspelare och funderar på att bygga padelbana. 

Bra information om hur du bygger en egen padelbana får du om du till exempel besöker: https://scandinavianpadel.se/p/padelbanor/. Där finns padelbanor som håller god kvalitet och är anpassade för det nordiska klimatet. Det finns både singelbana och dubbelbana att välja på.

Viktigt att tänka på vid bygge av padelbana

Det finns en hel del saker som du måste tänka på, du som kund är ansvarig för bland annat bygglovsprocessen och markarbetet. Oavsett om du ska bygga en padelhall eller en inomhusbana krävs vanligtvis ett godkänt bygglov från kommunen för att starta projektet. 

Vid byggnation av utomhusbanor är det ofta du själv som ansvarar för markarbetena via någon lokal markentreprenör. När markarbetet är färdigt kommer det montörer och sätter upp den beställda padelbanan. Du kan även behöva anlita en elektriker som hjälper till med saker som belysningen och passersystem.

 

 

Vad är det för skillnad mellan padel och tennis?

I padel kan du använda väggarna och det gör att du får mer tid med bollen och spelet är igång under en längre tid. Slagen blir inte så hårda i padel då de racket som används är lite annorlunda jämfört med ett tennisracket. Man kan säga att padel är en blandning mellan tennis och squash och det är en snabbt växande sport, snabbast i världen just nu. Padel spelas nästan alltid som dubbel och du har en medspelare som hjälper till att hålla bollen i spel.