Miljön är en viktig fråga för alla och alla kan göra något för att bli mer miljövänliga. Även små saker som att komma ihåg att släcka alla lampor i rum som ingen är i, inte använda sköljmedel, handla second hand istället för nytt, stänga av duschvattnet medan man tvålar in sig och att dra ur alla elektronikprylar som står på stand by gör skillnad. Det kan verka som att det inte spelar någon roll hur man som enskild individ lever sitt liv, men om alla skulle tänka så blir det ju inte någon skillnad. Många bäckar små leder till något större om alla bidrar. En enkel men viktig sak är att börja återvinna så mycket som möjligt om man inte redan gör det. Plast, papper, glas och metall är produkter som man bör gå till återvinningen med så att det kan användas igen. Man kan också alltid se över hur man transporterar sig, kanske kan man börja cykla istället för att ta bilen? Alla kan som sagt göra något med vissa har dock en chans att påverka i större utsträckning, som stora företag och industrier.

Hos Schenker tar man miljön på största allvar och är branschledande inom återvinning och arbetar hela tiden aktivt för att minska sina utsläpp av koldioxid. Läs mer om hur de jobbar här:

https://billigtpaket.se/schenker

Målet är att hela tiden jobba för att återvinna så mycket som möjligt och dra ned på förbrukningen av råmaterial. Schenker har bland annat stor erfarenhet av att hantera en mängd olika återvinningsbara produkter som till exempel sågspån, pappersmassa, spånskivor, överbliven metall, laminat, stockar, grunderingspapper, virke, papper och plastavfall. Allt detta hanteras på rätt sätt och Schenker sköter både transport av avfall och återvinning av det. Hos Schenker tillhandahålls även all utrustning som krävs för det här ändamålet, tar hand om tullklarering, handlägger leveranser och kan när det krävs även ordna med samordning hos leverantörer.