Stamspolning

Fördelen med att utföra en stamspolning

Fördelen med att utföra en stamspolning

Olja från matlagning som kallnat i avloppsrören och blivit ett hinder kan få stora konsekvenser. Förutom hindret i sig så är det också en lagom klistrig substans som kan få toalettpapper att fastna. Tillsammans med lite hår från duschen, matrester och annat smått och gott, så blir det snart helt stopp. Och ibland så pass stopp att det inte händer någonting vad man än gör som boende.

Det finns medel som man kan använda sig av som enligt utsago ska lösa proppar i avloppet. Men det finns också en varning med dessa. De må lösa proppar i avloppet när det rör sig om små problem. Men när det blivit större och fastare stopp så fyller man snarare på problemet än löser det.  

Ringa efter hjälp

Har man försökt med sin avloppsrensare, medel och kokande hett vatten? Har det inte gjort någon skillnad? Då är det dags att ringa efter hjälp. Bor man i en lägenhet så ska man först och främst ringa sin hyresvärd eller vaktmästare. De har ofta bättre verktyg för att kunna rensa i avloppen. Och om ytterligare hjälp ska ringas in så är det också de som ska stå för den beställningen.

Det man då tar hjälp av brukar kallas en spolbil. En bil som har en stor vattentank och som använder sig av vatten i högt tryck för att spola rent i avloppsrören. Ett både enkelt, miljövänligt och milt sätt att få igång flödet igen.

Underhålla sina avloppsrör

Stamspolning är en åtgärd som man kan göra återkommande. Detta gör man för att underhålla sina avloppsrör på ett sätt som ökar livslängden och minimerar problem. Genom att återkommande spola rören kan man slippa akuta bekymmer. Något som oftast blir betydligt mycket dyrare än om man bokar i lugn och ro. Man kan även få en stam som kan fungera upp till sextio år.