datanät

Fastighetsnät skapar förutsättningar för internet

Fastighetsnät skapar förutsättningar för internet

editorial

Finns det egentligen någon som klarar sig utan internet dessa dagar? Antagligen inte, och uppenbarligen inte du heller eftersom du sitter och läser den här texten. Och du gör det rimligtvis inte i ett offlineläge. Även om du mot förmodan skulle göra det så har du ändå behövt söka upp den på nätet i ett tidigare skede. Du använder med andra ord ditt datanät. Numera ingår internetanvändningen, och därmed datanät, i det som kallas för skälig levnadsstandard.

Det innebär att man mycket väl kan börja argumentera för att det bör vara en mänsklig rättighet att ha tillgång till internet. Anledningen är för att du behöver ditt datanät för väldigt mycket. Fundamentala grejer som att betala räkningar och deklarera, men även för att hålla kontakten med nära och kära och söka jobb. Flera av dina viktiga inköp görs rimligtvis också online tack vare att du har tillgång till internet i din fastighet.

 

datanät

 

En grundläggande rättighet för alla

Det är just ditt fastighetsnät som ger dig möjlighet göra allt det där i hemmet. Och det är även fastighetsnätet som ger dig möjlighet att kunna använda internet på kontoret i den byggnad där du arbetar. Det är svårt att föreställa sig en värld utan datanät. Om någon nu trodde att internet bara var en fluga så var den personen helt ute och cyklade. Datanät är här för att stanna, så säkerställ dina möjligheter till en bra internetuppkoppling om du inte redan gjort det.

Tänk så mycket du skulle gå miste om utan internet. Så många mejl du inte hade kunnat öppna. Du hade fått göra din deklaration med papper och penna istället för online och fått vänta hur länge som helst på dina skattepengar. Nej, visst blir livet mycket lättare med datanät? Det är ingen lyx. Det är en grundläggande rättighet i alla liv. Läs mer här: https://www.svenska-datanatverket.se/