kontinentalsäng

Ett hem där du känner dig hemma

Ett hem där du känner dig hemma

Hotellkänsla hemma!

I dag är vi många som eftersträvar en inredningsstil som är lugn i färgval och uttryck, som försätter oss i sinnesstämningen av att vara i hamn. Att vara hemma, på riktigt, med andra ord. Många uttrycker det dock med ”hotellkänsla” vilket ju egentligen är raka motsatsen till en hemkänsla. Men jag förstår verkligen vad som menas. Det som menas och eftersökes är känslan av frid och avslappning. Och detta är känslor som ju förhoppningsvis kopplas samman med hemmets trygga vrå. Det första som brukar nämnas i detta sammanhang, för att uppnå effekten som man vill uppnå är färgskalan. Du ska naturligtvis inte ägna dig åt att måla väggarna limegröna och matbordet cerise om du vill ha ”hotellkänsla” (även om något coolt hotell alldeles säkert begagnar sig av just den stilen …) I stället, satsa på beige, olika nyanser av vitt och grått, samt sobra lila och blå färger. Minns att svart ofta blir för hårt, liksom andra färger utan mycket i sig. 

Lista för avcheckning: 

– Investera i en continentalsäng. Det ger ett mycket lyxigare intryck än en vanlig madrass. Bädda med mjuka textilier i naturmaterial som bomull och lin, med plädar och prydnadskuddar av ull. Gärna olika strukturer, det ger liv åt bäddningen. 

– Använd dig av gröna växter när du inreder! I alla rum, och glöm inte kök och badrum (det finns växter som trivs i dessa rum också). Växter är naturliga luftfuktare och luftrenare och många tycker att de bidrar till en lugn stämning. 

– Använd dig också av stora speglar. Till exempel som i bilden här ovan. Speglar förstorar rummet och reflekterar ljus. 

– Tunga, lyxiga gardiner av sammet eller siden är pricken över i i alla typer av hem – det kan helt enkelt inte bli fel. Välj en färg som kan följa dig genom livet, det här kan vara en investering för många. Neutrala jordfärger passar till de flesta hem.