Innertak

Ergonomi på arbetsplatsen inkluderar innertak

Ergonomi på arbetsplatsen inkluderar innertak

Vad som skapar en trivsam miljö är riktig alkemi. Speciellt när det handlar om en arbetsmiljö där människor till exempel ska sitta på ett kontor under långa pass. Det gäller helt enkelt att människor trivs och känner att de kan slappna av och inte bli trött i huvudet. Det är då det är viktigt att ha tänkt igenom både det rent estetiska och saker som innertak som ser till att ljudet inte har en uttröttande effekt på öronen. 

Se över ditt hemmakontor

Extra viktigt är detta förstås i kontorslandskap där man har stora öppna ytor. Det är en trend som har växt sig stark under de senaste åren i och med att det är vanligt i Silicon Valley. En viss kritik har dock parallellt framförts mot just öppna kontorslandskap, speciellt när man kombinerar detta med att inte har fasta platser. Det finns nämligen de som säger att vi presterar sämre och egentligen borde återgå till mindre och personliga kontor.

Debatten lär fortsätta. Samtidigt så lever vi nu i en tid då det är vanligt att arbete hemifrån istället för att mötas på kontoret. Möjligheterna för att detta kommer att fortsätta vara ett faktum, även i en värld efter Covid-19, är högst påtaglig. I varje fall om Sverige fortsätter att gå efter Silicon Valley där företag som Twitter har gjort arbete hemifrån till ett permanent alternativ.

Samtidigt faller då ökat ansvar på den enskilde anställa då våra hemmakontor sällan är lika ergonomiska som vår arbetsplats på kontoret. Det gäller med andra ord att se till att man inte bara har det mysigt och trivsamt utan att du också optimerar din arbetsplats i hemmet eftersom att du ska vistas där länge. 

Här kan enklare ljuddämpning vara ett alternativ tillsammans med saker som höj- och sänkbara skrivbord. Kom också ihåg att ta pauser ofta för att låta kroppen röra på sig.