köttlådor

En låda full av näringstätt kött

En låda full av näringstätt kött

Det är inte lätt att vara kött nuförtiden. Denna näringstäta animaliska källa till liv och energi.

Det var när vi lärde oss att tillaga just kött som mänskligheten verkligen började utvecklas i ett högre tempo än tidigare. Tillsammans med komplexa rörelsemönster så lade köttet grunden till den varelse som vi är idag. 

En rejäl bit kött

För oss som älskar kött så är det alltid intressant att djupdyka i ämnet – framför allt när man vill ha tag i så bra köttkvalitet som möjligt.

Det bästa köttet kommer förstås från gräsbetade kor. När djuren får äta precis det som de har utvecklats till att äta så mår de också bäst. Detta återspeglas bland annat i djurens fettsyranivåer där vi vill ha en högre mängd antinflammatorisk Omega-3 kontra det inflammatoriska Omega-6.

Det är klart att det går att köpa billigt kött, men som vanligt så får man oftast vad man betalar för. 
Det är därför värt att lägga några slantar extra på att få riktigt fina saker, som till exempel när du beställer kött på http://www.percys.se/kottlador/.

Percys är något av en institution i Sollentuna där den hemlagade pölsan är känd över hela Stockholm.

För även om kött är kritiserat så är det helt oslagbart när det kommer till sin näringstäthet. Det krävs egentligen inte särskilt mycket av denna råvara för att en människa ska få optimalt bränsle som räcker hela dagen lång. Att den dessutom går att tillaga på så många olika sätt är ju en självklar bonus. Vem älskar inte pulled pork eller beef som bara faller sönder i munnen när man tuggar?

Unna dig därför högkvalitativt kött – det är bäst för både djuret och dig. Vi människor har ätit kött i större delen av vår historia och i dessa moderna tider är det lätt att glömma bort att i naturen så är det döden som föder. 

Vi är alla en del av det stora kretsloppet.