gitarr

Det betyder gitarren i våra liv

Det betyder gitarren i våra liv

Minns du den första gången som du länge en elgitarr i handen? Det var lite som att hålla något sorts vapen i famnen. Att dra med plektrumet över strängarna, och höra förstärkarens omedelbara respons, det är sådant som fortfarande kan sända rysningar längs med ryggraden.

Med tiden så lär man känna sig instrument bättre. Man inser att det är ett mångsidigt verktyg – kapabelt till så mycket mer än att bara ryta som ett lejon under parningssäsong.

Känner du musikens magi?

För ju mer man lirar på sin gura ju mer lär man också känna sig själv. Vad är det för sorts musik som man dras till att spela? Vad är det för kombinationer av toner som slår an inom en själv? Det är en djup resa som varar genom hela livet för många av oss.

Det handlar inte om att bli stor och känd. Det är en försvinnande liten del människor som faktiskt kan leva på musiken. Istället handlar det om att få uttrycka sig på det sätt som känns närmast till hands.

Vissa av oss lägger även på sången till spelandet. Plötsligt så tar det hela nya dimensioner – speciellt kanske för dem av oss som inte har kapaciteten eller orken att bli sådär virtuost bra på sitt instrument.

Det är i och för sig inte något som man egentligen behöver bli. För vissa av oss räcker det med att köpa en prisvärd gitarr på https://www.danguitar.se/ och sedan lära sig de mest grundläggande ackorden. På så sätt kan man spela gamla godingar som man alltid har lyssnat. Låtar som har funnits där under olika faser i ens liv.

För musik behöver som sagt inte vara en karriär. Musik kan också vara sällskap och tröst i livets svåra stunder. Eller så kan musiken förhöja livets glada tillfällen.

Det är det som är det fantastiska med musik. Ja vissa skulle säga att det är det som är det magiska med musik.