avloppsanläggningar

Därför är avloppsanläggningar så viktiga

Därför är avloppsanläggningar så viktiga

editorial

Nu måste du ta tag i det där med avloppet. Det går inte att tassa runt avloppet som om det vore het gröt och du vore en katt. Avloppet är något av det mest viktiga i hela huset. Hur skulle det fungera om du inte hade rinnande vatten eller kunde spola i toaletten? 

Du hade fått bygga ett utedass och gå ned till ån när du skulle diska eller tvätta kläder. Eller för den delen bara ta ett glas vatten. Helt ohållbart naturligtvis, och det är därför avloppsanläggningar måste prioriteras.

Ja, det var ju det där med avloppsanläggningar. Det är hela grunden till avloppet. Ett avlopp utan en fungerande, godkänd eller stabil avloppsanläggning har inga förutsättningar för att ge dig det du vill ha. Avloppsanläggningar är med andra ord någonting som du bara måste lösa. Du behöver naturligtvis inte lösa det själv dock. Det är bara sunt och bra om du kallar in några som verkligen vet hur det ska gå till istället.

 

avloppsanläggningar

 

Spola med ett leende

När det gäller avloppsanläggningar är det inte alltid en helt okomplicerad fråga. Förr i tiden, på den gamla goda tiden som vissa skulle säga, var det dock lite enklare. Då räckte att du satte in en slamavskiljare förutsatt att det fanns infiltration i markbädden. Nu är det inte riktigt lika lätt längre. Kommunerna har fått ett grönare tänk och har miljön i fokus i alla beslut de tar. Därför ställer de också hårdare krav på dig och din avloppsanläggning.

Kommunernas lösning har ofta varit att rekommendera att installera ett minireningsverk istället. Det fungerar lika bra som avloppsanläggning om det bara är till ett fritidshus eller några villor i kvarteret. Ett minireningsverk renar vattnet lika bra som något annat system. Och kommunen blir nöjd. I slutändan kommer du också bli nöjd och kunna spola i toalettstolen med ett leende.