Akuttandvård odenplan

Dagens utflykt – akuttandvård i Odenplan

Dagens utflykt – akuttandvård i Odenplan

editorial

Efter en trevlig middag bjuds det på hårda karameller. Den första knaprar du i dig utan några problem. Den andra går också bra. Du tvekar på om du ska hugga in på en tredje, men de var ju så goda. Du kastar i dig nummer tre och biter sönder den lite hastigare än de första två. Du vill nämligen inte att någon ska upptäcka att Marianne är din nya favorit.

Precis när du tror att du undgått uppmärksamhet händer det. Du känner något i munnen som definitivt inte är delar av en karamell. Du har bitit sönder en tand. Det är sådant du trodde bara kunde hända sjuåringar och gamla gubbar och gummor. Och nu behöver du – pinsamt nog – ta dig ifrån bjudningen till närmsta tandvårdsklinik.

Tandvård nu, tack

Olyckan inträffade i din väns lägenhet på Odenplan, så du slår snabbt upp “akuttandvård Odenplan” i telefonkatalogen. För detta hände på nittiotalet. Då behövde man leta upp det mesta i analoga böcker. Du blir lättad när du får ögonen på Akuttandvård i Odenplan. Du ringer och får en tid direkt.

Med snabba steg styr du mot Odenplan samtidigt som du letar efter tandrester i munhålan med tungan. Du har inte haft tid att titta i någon spegel, så du slås såklart av frågan om vilken tand som offrats för karamellen. Snälla låt det inte vara någon av framtänderna. Du drar till och med fingret över tandraden och hoppas att ingen ska se dig.

 

Akuttandvård odenplan 

Bästa tandvården idag

Hade detta varit på tvåtusentalet hade du kunnat ta fram din mobilkamera och kolla trasig emalj på tänderna. Du hade kunnat jämföra behandlingar på olika kliniker för akuttandvård. För du vill såklart ha den bästa tandvården. Men för att vara helt ärlig: det allra enklaste kanske trots allt hade varit att inte äta karameller överhuvudtaget. Läxan lärd.