blombud kungsholmen

Blombud i Kungsholmen gör alltid någon glad

Blombud i Kungsholmen gör alltid någon glad

editorial

Det finns en svensk film från 1929 som gjorde internationell succé eftersom den var banbrytande. Filmen hette “Säg det i toner” och texten fortsatte: “och inte i ord, en stämma kan lätt bliva hård”. Det var inte sångtexten som gjorde filmen till en framgång, utan den teknik man använde när den spelades in. 

All film var på den tiden stumfilm, men alla väntade på att ljudfilmen skulle komma. Man saknade de tekniska förutsättningar som krävdes för ljudfilm och biosalongerna hade inga högtalare. Den musik som fanns spelades av en levande orkester eller pianist.

I “Säg det i toner” kom det första som skulle kunna liknas vid en ljudfilm. Ljudet var sång- och musikinslag som blandades med effektljud och synkroniserades med bilderna. Dialogen var på traditionellt stumfilmvis textad.

Den framgångsrika filmens titel plockades senare upp av en svensk filmproducent och 1952 kom lustspelet “Säg det med blommor”. Titeln kom sedan att användas som slogan för många blomsteraffärer. Blommor blev det nya språket och blombutiker fick en ny uppgift att förmedla budskap och känslor. När man dessutom får hjälp av ett blombud i Kungsholmen som kan leverera budskapet blev det ännu lättare.

 

blombud kungsholmen

 

Blommor säger mer än ord

Och visst är det så. Blommor kan uttrycka så mycket mer än ord. Blommor ger ett varmt och enkelt budskap och visar att du bryr dig om mottagaren. Särskilt om de kommer med ett blombud i Kungsholmen. Vill du överraska, göra någon glad eller hinna få fram den där gratulationen riktigt fort kan ett blombud göra det åt dig.

Bokar du ett blombud före klockan 11 kan du få blommorna levererade i Stockholm redan samma dag. Du bokar enkelt blombudet på nätet där du kan välja blommor och en hälsning. Efter ett par timmar har du gjort någon glad utan att behöva säga ett ord.