trädbeskärning Malmö

Beskärning av träd: När, varför och hur

Beskärning av träd: När, varför och hur

editorial

Se över trädets hälsa

Trädbeskärning är ett nödvändigt ont för de flesta husägare. Ingen vill klippa av helt friska grenar, men ibland är det nödvändigt för trädets allmänna hälsa. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera när, varför och hur du ska beskära dina träd.

Beskärning görs vanligtvis av en av tre anledningar: för att ta bort döda eller döende grenar, för att förbättra trädets form eller för att öka solljuset och luftcirkulationen. Döda grenar är en säkerhetsrisk och bör avlägsnas så snart som möjligt. Grenar som är döende kan också utgöra en fara, så det är bäst att ta bort dem innan de hösten.

Formbeskärning görs vanligtvis för att förbättra trädets utseende. Om du har ett träd som är för stort för sin plats kan du behöva göra en rejäl beskärning för att få ner det i storlek. Eller om du har ett träd som växer för nära ditt hus kan du behöva beskära det tillbaka för att förhindra skador på ditt hem.

Att beskära för att förbättra solljuset och luftcirkulationen är viktigt för trädets allmänna hälsa. Om ditt träd står i ett område som inte får så mycket solljus, kan du genom att beskära det tillbaka se till att mer ljus når bladen och hjälpa trädet att hålla sig friskt. Luftcirkulationen är också viktig för trädets hälsa. Om trädet står i ett område där luftcirkulationen är otillräcklig kan en beskärning hjälpa till att förbättra luftflödet och förebygga sjukdomar.

trädbeskärning Malmö

https://www.aliasarborist.se/traedbeskaerning/traedbeskaerning-malmoe

 

Planera utförandet

Nu när du vet när, varför och hur du ska beskära dina träd måste du veta hur du ska göra det. Det första steget är att identifiera vilka grenar som behöver som ska avlägsnas. När du har identifierat de problematiska grenarna måste du klippa tillbaka dem till en frisk gren eller stam. Se till att du använder en vass och ren beskärningssax och att du gör rena snitt.

När du beskär ska du alltid vara försiktig. Det är bättre att ta bort för mycket än för lite. Om du är osäkerdet är alltid bäst att rådgöra med en professionell person. Med lite vård och uppmärksamhet kommer dina träd att vara friska och se bra ut i många år framöver. Tack för att du läste!