Tandläkare Kista

Barn hos tandläkare i Kista

Barn hos tandläkare i Kista

Det finns barn som sätter ens tålamod på spel. Speciellt när man ska gå på en tandläkarundersökning. Har du upplevt den pinsamma situationen när ditt barn vägrar att öppna munnen? Det änglaliknande barnet förvandlas till en tornado och vill inte sätta sig i stolen, gömmer sig eller gråter. Det kan bli en tuff situation för dig som måste möta tandläkarens menande blickar och försöka få barnet att samarbeta. 

Ibland beter sig barn så för att de helt enkelt inte känner någon respekt för tandläkaren. Men i andra fall är det för att de är rädda för instrumenten som låter och vibrerar i munnen, eller för att det kommer göra ont eller blöda i munnen. Men undersökningar och behandlingar är nödvändiga, även för mjölktänder. Så vad kan man göra för att lugna ängsliga barn hos tandläkaren?

Erfaren tandläkare – hjälte för tandvårdsrädda barn

Det första du behöver göra är att hitta en klinik som är van vid att hantera tandvårdsrädda patienter. Tandläkare Kista tar emot patienter med tandläkarskräck i alla åldrar, från barn till äldre. Det är viktigt att barnet får känna att de befinner sig i en stressfri och bekväm miljö, så en god stämning sätts med snäll och glad personal. De behöver tålamod för att ägna ett nervöst barn mer tid och skapa tillit. När du väl hittat en tandläkare som ditt barn känner sig lugn hos kan du fortsätta att boka tid där med samma tandläkare i framtiden, då blir inte varje besök nytt och främmande.

Vad kan du som förälder göra? Hos tandläkaren brukar man få en leksak efter behandlingen. Få barnet att se fram emot belöningen för att underlätta processen. Överför inte heller din egen rädsla eller dåliga humör inför besöket hos tandläkaren, beröm istället ditt barn och säg hur duktigt och modigt det är. Med tiden kommer rädslan så småningom avta!