bygglov

Att ansöka om bygglov

Att ansöka om bygglov

Att förändra färg på fasaden kan verkligen ge huset ett helt nytt uttryck. Om man köpt ett nytt hus och inte tycker att utsidan känns så spännande längre kan det vara idé att måla om huset för att ge det liv på nytt. När man ska måla om sitt hus bör man fundera först hur man vill ha den nya fasaden. Passar den färg som är eller ska du välja en helt nu kulör?

När man väljer färg kan det vara bra att titta på närliggande hus men också om man har fler egna byggnader på tomten, innan man beslutar sig för vilken färg man ska måla om huset i. Man kan också fundera över om det är något man klarar av på egen hand och framförallt har tid med eller om man ska leja hantverkare för jobbet. 

 

När man ska byta färg på sin fasad är det viktigt att komma ihåg att titta om man behöver ansöka om bygglov. Om man målar om huset utan att ha ansökt om bygglov kan det hända att man behöver skicka in en ansökan i efterhand och vara tvungen att betala ett vite.

Vill det sig riktigt illa kanske den nya kulören inte godkänns av byggnadsnämnden och då kan man behöva återställa huset i dess ursprungliga färg, vilket både är dyrt, onödigt och kostsamt.

Att ansöka om bygglov kanske kan kännas som ett projekt i sig men det behöver inte vara krångligt. Bara man har all nödvändig information och ser till att få med allt från början kan det gå både smidigt och enkelt.

När man ska byta färg på fasaden och ansöka om bygglov kan man besöka en hemsida som heter husbloggaren.se. Här finns massor av bra information att hitta som kan hjälpa en att bena ut allt som rör bygglov och ansökan.